امروزه فلفل سیاه در پخت انواع غذا ها نقش بسزایی دارد و طعم دهنده عالی لحاظ می گردد؛ به گونه ای که همانند دیگر طعم دهنده ها از فلفل سیاه به عنوان طعم دهنده ای عالی استفاده می گردد.فلفل سیاه طعم تند و سوزنده ای دارد و همچنین یک گیاه دارویی و البته خوراکی با فواید بسیار زیاد محسوب می شود.این محصول از بوته ای باریک و بلند تشکیل شده است، که در رنگ های متنوعی چون سبز،قرمز،زرد و نارنجی می باشد، که برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده می شود.در میان فلفل ها، فلفل سیاه شایع ترین نوع می باشد که آنها ابتدا پخته و سپس خشک می شوند.به فلفل سیاه در طب سنتی نیز اشاره فراوانی شده زیرا دارای طبع گرم بوده و سرشار از خواص درمانی است .
فلفل سیاه طب اسلامی
معمولا طبع فلفل ها گرم است ولی فلفل سیاه از بقیه گرم تر است و طبع خیلی گرم و خشک دارد.در کتاب های طب اسلامی در رابطه با هر ماده غذایی اطلاعات مفیدی وجود دارد؛در رابطه با فلفل سیاه هم می توان گفت که در هر ۱۰۰ گرم از فلفل سیاه ۲۵۱ کالری انرژی موجود است و فلفل سیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی بوده که در افراد مبتلا به آرتریت تاثیر خوبی در کاهش ورم مفاصل و نشانگرهای التهاب موجود در خون دارد.
وجود ماده ای چون پیپرین در فلفل سیاه تاثیر مثبت روی عملکرد مغز داشته و به کاهش علائم بیماری های مربوط به زوال مغز از جمله آلزایمر و پارکینسون کمک می نماید.بسیاری از پزشکان جهت کنترل قند بدن مصرف فلفل سیاه را پیشنهاد می کنند زیرا این ماده برای افراد مبتلا به دیابت مفید بوده و تاثیر بسزایی در متابولیسیم قند خون در بدن دارد به گونه ای که از نوسانات شدید قند خون پیشگیری می کند و حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.
گفتنی است مصرف فلفل سیاه برای همگان خوشایند نیست و گاهی پس از مصرف با حساسیت هایی چون خارش پوست،ایجاد دانه های پوستی و غیره می شویم زیرا داشتن طبع گرم با بسیاری از بدن ها سازگاری نداشته و دچار حساسیت های ناشی از خوردن فلفل می شویم در این صورت توصیه می شود قبل از مصرف حتما از عدم حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل فرمایید.
فلفل سیاه طب سنتی
طبع فلفل سیاه در طب سنتی گرم و خشک است و مصرف آن برای افراد با مزاج سرد بسیار مفید است. افراد دارای مزاج گرم باید در مصرف فلفل سیاه احتیاط کنند و آن را با مصلحش استفاده کنند.شاید سوال پیش بیاید که مصلح فلفل سیاه در طب سنتی چیست؟در پاسخ باید گفت مصلح فلفل سیاه در طب سنتی برای افراد گرم مزاج روغن بنفشه و برای افراد سرد مزاج عسل است. مصرف این مواد به همراه فلفل سیاه باعث کاهش عوارض احتمالی آن می شود.
در ادامه باید گفت مصرف این محصول برای درمان بیماری های رحم،افزایش اسپرم،درمان سرطان،درمان درد معده،جنسیت جنین،لاغری و کاهش وزن ،سرماخوردگی،درمان عفونت و دیابت بسیار موثر است که به بیان هر کدام و تاثیرات ناشی از مصرف خواهیم پرداخت.
خواص فلفل سیاه در طب سنتی
خواص فلفل سیاه در طب سنتی بسیار فراوان که در ادامه مطالب به بیان کلی خواص و شرح آن ها خواهیم پرداخت:
فلفل سیاه دارای خواصی است که انقباضات رحم را کاهش میدهد و باعث تسکین درد های قاعدگی می شود.مصرف چای فلفل سیاه باعث بهبود اخلاق و اعصاب شده و به شما احساس آرامش می دهد. استفاده از فلفل سیاه برای خانم ها بسیار مفید است و سبب تنظیم متابولیسم بدن آن ها می گردد استفاده به اندازه فلفل سیاه در دوران بارداری باعث کاهش مواردی همچون حالت تهوع در پی دارد.
استفاده از خواص فلفل سیاه در نازایی در طب سنتی بسیار توصیه شده است. فلفل سیاه دارای خاصیت ضد ناباروری است؛لازم به ذکر است اینکه شما بدانید طبع فلفل سیاه گرم است یا سرد به شما کمک میکند که به راحتی داروهای گیاهی مرتبط با طبع خود را مصرف کنید.همچنین استفاده از فلفل سیاه سبب افزایش میل جنسی شده و مصرف ناشتا آن به درمان نازایی نیز کمک بسیاری می نماید.
خواص فلفل سیاه برای معده:استفاده از فلفل سیاه میزان ترشح اسید کلریدریک در معده را افزایش می دهد و باعث می شود هضم موادغذایی آسان تر شود. سلامت دستگاه گوارش سبب جلوگیری از مبتلا شدن بی بیماری هایی همچون یبوست، اسهال و قولنج شده و استفاده از فلفل سیاه باعث جلوگیری از به وجود آمدن گاز های روده شده که در نتیجه در دفع مواد سمی بسیار موثر عمل میکند.همچنین استفاده از فلفل سیاه باعث از بین رفتن سلول های چربی میشود که به شما در کاهش وزن و لاغری کمک می کند.
فلفل سیاه برای جلوگیری از سرطان: پیپرین موجود در فلفل سیاه، فعالیت های محافظتی را علیه انواع مختلف سرطان انجام می دهد. همچنین جذب مواد مغذی دیگر مانند سلنیوم، کورکومین، بتاکاروتن و ویتامین های B را در روده های شما را افزایش می دهند، که تمام این مواد مغذی برای سلامت روده و پیشگیری از سرطان موثر می باشند.همچنین خواص مشابهی در موارد سرطان پروستات نیز دارد.
درمان سرماخوردگی و سرفه با فلفل سیاه:فلفل سیاه گردش خون و جریان مخاطی را تحریک می کند و هنگامی که با عسل ترکیب کنید، اثربخشی آن افزایش می یابد و به عنوان یک عامل سرکوب کننده طبیعی سرفه به کار می رود.به سادگی یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با دو قاشق غذاخوری عسل، در یک فنجان مخلوط کنید، مقداری آب جوش را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا حدود 15 دقیقه بماند. سپس نوشیدنی را میل کنید. آن را سه بار در روز تکرار کنید تا از گرفتگی و احتقان سینوس ها رها شوید.
طبع فلفل سیاه
فلفل سیاه دارای طبع گرم است:مصرف فلفل بدن را گرم می کند، بنابراین مصرف صحیح آن باعث تأمین حرارت مناسب برای بدن میشود. از طرفی مصرف غیر اصولی آن باعث غلبه حرارت میشود.سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت و گرفتگی بینی را تسکین می دهد و خاصیت ضد باکتریایی آن با عفونت ها و گزیدگی حشرات مقابله می کند.رگ های خونی را تمیز نگه داشته و جوشانده تهیه شده با آب و فلفل سیاه برای رفع یبوست مفید است.این ادویه هم چنین در بهبود عملکرد معده نقش مفیدی دارد.مصرف فلفل سیاه به عنوان ادویه در اکثر غذاها باعث لطافت غذا و هضم بهتر آن میشود.مقوی معده و بادشکن میباشد.
فلفل مقوی حافظه و اعصاب بوده و مسکن دردهای عصبی است.جهت رفع رطوبت دماغ و معده فلفل با مویز جویده و میل می شود.فلفل خون غلیظ را سبک میکند و فلفل رطوبات بدن را تحلیل میبرد اما افراط در مصرف آن در افراد خشک مزاج باعث آسیب به بدن میشوداستفاده از فلفل در بیماریهای عصب مفید بوده و جویدن دانه فلفل با مویز به منظور رفع رطوبات مغز موثر است.
جهت درمان سنگ در مجاری ادرار از دمکرده برگ فلفل استفاده شود.جهت ساکت کردن درد دندان یک حبه قند را در یک قاشق فلزی قرار داده با آتش آن را ذوب کنند سپس کمی فلفل اضافه نموده در حفره دندان کرم خورده بریزند درد آن ساکت شده و از کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند،همچنین برای رفع تب و لرز جوشانده آب و دانه فلفل سیاه مصرف کنید.لازم به ذکر است فلفل با افزایش دادن ترشح اسید هیدروکلریک در معده به هضم غذا کمک می کند.
شکستن سلول های چربی، باعث کاهش وزن می شود.بهتر است فلفل سیاه همراه غذاهای سرد و نفاخ خورده شود تا از سردی و مضرات آنها کاسته شود وبهترین زمان برای افزودن پودر فلفل سیاه به غذا اواخر زمان پخت است زیرا افزودن زودهنگام آن منجر به آزاد شدن روغن های فرار و عطر و طعم آن می شود.گفتنی است افزودن دانه های فلفل سیاه در سوپ و خورش و غذاهایی که به آرامی پخته می شود، به خوش طعم شدن آن کمک می کند.
از خواص مصرف متعادل فلفل تقویت حافظه است و مصرف فلفل سیاه برای گرم مزاجان مضر است و افراط در مصرف آن، سبب سردرد شده و خشک کننده سینه و حلق و مضر کبد و کلیه است.مصرف فلفل سیاه در هوای گرم و در جوانان گرم مزاج، خشک کننده منی است.
فلفل سیاه سرد است یا گرم
مزاج فلفل سیاه گرم و خشک است.مصرف فلفل بدن را گرم کرده بنابراین مصرف صحیح آن باعث تأمین حرارت مناسب برای بدن میشود. از طرفی مصرف غیر اصولی آن باعث غلبه حرارت میشود.مصرف فلفل سیاه به عنوان ادویه در اکثر غذاها باعث لطافت غذا و هضم بهتر آن میشود.فلفل رطوبات بدن را تحلیل میبرد اما افراط در مصرف آن در افراد خشک مزاج باعث آسیب به بدن میشود.
فلفل سیاه شامل میوه های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل می باشد که بومی جنوب هند محسوب می شود. فلفل سیاه به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. فلفل سیاه گیاهی بالارونده محسوب می شود که دارای ریشه های ساقه خیز و کوتاه می باشد.فلفل سیاه طعم تند و سوزنده دارد و همچنین یک گیاه دارویی خوراکی با فواید بسیار زیاد محسوب می شود.
فلفل سیاه به زبان ترکی
معنی فلفل سیاه به زبان ترکی karabiber است.این محصول در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و وجود آن در کنار غذا یک چاشنی ضروری است.از آنجایی که فلفل خاصیت دارویی و درمانی بالایی دارد اکثر خشکباری ها آن را به عرضه گذاشته و می فروشند و فروش آن به صورت عمده یا جزئی امکان پذیر است.به عنوان مثال می توان با مراجعه به سایت های آنلاین که فروشنده فلفل سیاه هستند مقدار محصول را انتخاب کنیم و کیفیت را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.خرید فلفل سیاه امروزه بسیار رایج گشته است و تنها با سفارش آنلاین می توانیم خواستار خرید آن شویم تا در اسرع وقت و کوتاه ترین بازه زمانی آن را برایمان ارسال کنند.
فلفل سیاه شیرین
فلفل شیرین سیاه یک فلفل بزرگ و مخروطی شکل است. از این فلفل برای استفاده به صورت تازه و تر، استفاده در غذا، ترشی، سالاد و غیره کاربرد زیادی دارد. اندازه هر یک از فلفلها به 20 سانتی متر میرسد. فلفلها بسیار خوش طعم و شیرین هستند. این فلفل باردهی بسیار بالایی دارد و هم در گلدان و هم در زمین قابل کاشت.
جهت کاشت این محصول ابتدا بذرها را در سینی نشا یا گلدانهای کوچک بکارید. از پیت ماس یا خاک سبک گلدان برای کاشت بذر فلفل استفاده کنید. بذر فلفل را در سطح خاک قرار دهید سپس خاک را مرطوب کنید. تا زمان جوانه زنی خاک را مرطوب نگه دارید. برای سرعت بخشیدن به عمل جوانهزنی بذر فلفل، بذرها را درون یک دستمال مرطوب یا پارچه نخی قرار دهید و در جای گرم بگذارید. پس از مشاهده جوانه بذر فلفل، آن را در بستر عاری از آلودگی و مناسب قرار دهید. در این مرحله حتما باید توجه کنید تا جوانههای بذر فلفل آسیب نبینند. پس از مشاهده اولین برگ فلفل، آن را به مکان آفتابی ببرید. زمانی که اندازه نهالها به 15 سانتیمتر رسید، آنها را به زمین یا گلدان بزرگ منتقل کنید. در صورتی که قصد دارید فلفل را در گلدان پرورش دهید، از یک گلدان با قطر و عمق 30 تا 35 سانتیمتر استفاده کنید. گیاه فلفل در آفتاب کامل و یا سایه-آفتاب قادر به رشد است. فلفل برای رشد کافی حداقل به روزی 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.
آبیاری متوسط: فلفل گیاهی مشتاق به آب است اما باید میانهروی در آبیاری رعایت شود. در صورتی که آبیاری سبب اشباع شدن خاک شود و فضای تنفس ریشه از بین برود، بدون شک آسیب جدی به گیاه خواهد خورد. پوسیدگی ریشه و مشکلات قارچی نیز در شرایط آبیاری بیش از حد شدت خواهد یافت. در صورتی که تولید بالایی از گیاه فلفل میخواهید، حفظ رطوبت مناسب به صورت همیشگی امری واجب است. بدین جهت افزودن مواد آلی بالا به خاک قبل از کاشت نهال به حفظ رطوبت و تنفس ریشه کمک زیادی میکند. برای کاهش تبخیر آب سطحی و حفظ رطوبت بیشتر، استفاده از مالچ برای بوتههای فلفل بسیار توصیه میشود.
کوددهی بیشازحد: کود دادن بیش از اندازه سبب شاخ و برگ زدن زیاد گیاه فلفل میشود که باردهی آن را تحت تاثیر قرار میدهد. فلفل گیاهی است که به کوددهی بسیار ملایمی نیاز دارد. استفاده از یک ترکیب کودی ضعیف به خاک در طول دوره رشد و باردهی سلامت گیاهتان را تضمین میکند.
داربست: گیاه فلفل مقدار بسیار زیادی میوه تولید میکند که این تولید بالا سبب سنگین شدن گیاه میشود. در بسیاری از موارد بوتهها توسط باد روی زمین میخوابند یا برخی از شاخههایشان آسیب میبیند. در چنین شرایطی باردهی به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد و کیفیت میوههای تولید شده افت مییابد. برای حل این مشکلات با استفاده از داربست یا توری مشبک نگهدارندههایی برای گیاهان فلفل ایجاد کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.